woensdag 30 maart 2016

Tomatensalade

Weinig tijd en toch iets gezonds willen eten? Dat kan met deze eenvoudige salade. Deze salade is geschikt als voorgerechtje of als bijgerecht bij vis of geroosterd vlees. Maar ook heel geschikt als je een grotere hoeveelheid maakt voor een koud buffet. Het recept hier is bedoeld voor 6 personen. Ik heb het recept als een bijgerecht gebruikt vandaag.

Ingrediënten:
  • 1kg gemengde cherrytomaten (liefst verschillende kleuren en vormen)
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 4 bosuitjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • versgemalen peper
  • enkele blaadjes gladde peterselie

Bereiding:

Was de tomaten, dep ze droog en snijd ze doormidden. Pel de knoflook en pers hem. Haal de onderkant en het loof van de bosuitjes en snijd de uitjes in plakjes. Doe de knoflook en bosuitjes in een slakom. Voeg de olijfolie, azijn, peper, zout en gehakte peterselie toe.

Meng de tomaten erdoor. Zet de salade ten minste 1 uur voor je aan tafel gaat in de koelkast zodat hij goed is gekoeld.

Bron: Elle eten

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten