zondag 20 maart 2016

Groene salade met asperges, mozzarella en frambozen

Een super salade met een heerlijke frambozendressing die heel goed combineert met de jonge slablaadjes en de groene asperges. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram verse frambozen
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 100 gram groene aspergetips
  • 150 gram jonge slablaadjes
  • 2 eetlepels bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 bol buffelmozzarella
  • zout en peper

Bereiding:

Stamp de knoflook met een snufje zout fijn in een vijzel. Voeg 5 frambozen toe en stamp ze fijn. Roer de azijn en olie erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Schep de dressing in een kom.

Snijd het onderste harde stukje van de asperges en blancheer ze voor 2 minuten en koel ze af onder koud stromend water.

Schep de asperges, sla en helft van de bladpeterselie om met de helft van de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade over een bord en bestrooi het met de resterende frambozen. Scheur de mozzarella in stukken en leg ze bij de salade. Schep de rest van de dressing en de bladpeterselie erover.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten