Ingrediënten:
- 400 gram quinoa en 600 ml water
- 150 gram rozijnen
- 200 gram feta
- 1 granaatappel
- 100 gram ongezouten amandelen
- 15 snoeptomaatjes
- 3 takjes verse munt
- 3 takjes verse koriander
voor de dressing:
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
Bereiding:
Spoel de quinoa even af, dit gaat namelijk de bitterheid tegen. Leg de quinoa in een pan met 600 ml water en breng het aan de kook. Zodra de quinoa kookt zet je het vuur lager en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken zonder een deksel op de pan. Af en toe even roeren.
Snij ondertussen de tomaatjes doormidden en de feta in blokjes. Snijd de granaatappel doormidden, houd een helft met de pitjes naar beneden in een hoge schaal en sla met een pollepel op de schil. Herhaal met de andere helft en verwijder wat meegekomen schilletjes.
Laat de quinoa even afkoelen zodra hij klaar is. Snij ondertussen de munt en de koriander fijn.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en verdeel het gelijkmatig door de quinoa. Schep nu de rozijnen, amandelen, feta, granaatappelpitjes (met sap), tomaatjes, koriander en munt door de salade, maar houdt van alle ingrediënten een klein beetje apart. Dit leg je namelijk als laatste over de salade.
Smakelijk eten!
Bron: voedzaam en snel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten