Ingrediënten:
- 250 gram quinoa
- 250 gram gedroogde abrikozen
- 50 gram gehakte amandelen
- 50 gram grof gehakte pistachenootjes
- 60 gram gele rozijnen
- 60 gram blauwe rozijnen
- 2 eetlepels gehakte munt
- 2 eetlepels gehakte koriander
voor de dressing:
- rasp van 1 citroen
- sap van een 1/2 citroen
- sap van 1 sinaasappel
- 3 eetlepels pistache olie (of extra vergine olijfolie)
- peper en zout
Bereiding:
Spoel eerst de quinoa goed af met koud water. Kook dan de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Doe de quinoa in een schaal en maak de korrels lekker los.
Voeg de abrikozen, amandelen, pistachenootjes, rozijnen, gehakte munt en koriander toe en meng het met de quinoa.
Meng in een apart schaaltje het citroensap, citroenrasp, olijfolie en sinaasappelsap toe. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
Meng de dressing goed door de quinoasalade. Laat de smaken enkele uren goed op elkaar inwerken. De salade wordt er alleen maar lekkerder van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten