maandag 22 februari 2016

Quinoasalade met abrikozen en pistachenootjes

Ook dit is weer een heerlijke salade, gezond en gemakkelijk. Een ideaal gerecht voor de lunch of als bijgerecht bij een diner. Denk ook eens als onderdeel bij een buffet, picknick of  een bbq.

Ingrediënten:
  • 250 gram quinoa
  • 250 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram gehakte amandelen
  • 50 gram grof gehakte pistachenootjes
  • 60 gram gele rozijnen
  • 60 gram blauwe rozijnen
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 2 eetlepels gehakte koriander

voor de dressing:
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een 1/2 citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels pistache olie (of extra vergine olijfolie)
  • peper en zout

Bereiding:

Spoel eerst de quinoa goed af met koud water. Kook dan de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Doe de quinoa in een schaal en maak de korrels lekker los.

Voeg de abrikozen, amandelen, pistachenootjes, rozijnen, gehakte munt en koriander toe en meng het met de quinoa.

Meng in een apart schaaltje het citroensap, citroenrasp, olijfolie en sinaasappelsap toe. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

Meng de dressing goed door de quinoasalade. Laat de smaken enkele uren goed op elkaar inwerken. De salade wordt er alleen maar lekkerder van.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten