Ingrediënten:
- 4 kippendijen en 4 drumsticks
- 6 eetlepels granaatappelmelasse (verkrijgbaar bij een Turkse winkel) of vervang dit door balsamicoazijn met een halve theelepel honing
- 1/2 theelepel kaneel
- olijfolie
- 1 bolletje knoflook, tenen los maar ongepeld laten
- 3 rode uien, grof gesneden
- 2 grote aubergines, in blokjes
- 50 gram walnoten
- 1 granaatappel, pitten verwijderd
- bosje bladpeterselie, grof gehakt
- handvol rucola
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kipstukken in een braadslede en schenk de melasse erover. Strooi er wat zout en peper over, plus de kaneel en besprenkel de kip daarna met een scheut olijfolie.
Voeg de knoflook, uisnippers, blokjes aubergine en walnoten toe. Schep het door de stukken kip. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en zet hem in de oven. Verwijder de folie na ongeveer 30 minuten en bak het gerecht dan nog eens 15-30 minuten tot het kippenvlees goudbruin is en gaar is.
Knijp de tenen knoflook uit hun velletje en vermeng ze met de kip en groenten. Bestrooi het gerecht voor het serveren met granaatappelpitten en rucola.
Bron: Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten