Ingrediënten:
- 300 gram wilde, rode en zilvervliesrijst (gemengd)
- beetje boter
- 3 rode uien, in dunne ringen
- 1 blikje linzen (400 gram), uitgelekt
- 75 gram pistachenootjes, gehakt
- 100 gram gedroogde cranberry's of gedroogde zure kersen, gehakt
- sap van 2 citroenen
- blaadjes van 1 flink bosje munt, grof gehakt
- blaadjes van 1 flink bosje koriander, grof gehakt
- pistache-olie of andere lekkere olijfolie
Bereiding:
Kook de rijst. Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Bak de ui ringen 15 minuten of tot ze gekaramelliseerd en krokant zijn.
Doe de linzen in een kom met de gekookte rijst, pistachenoten, cranberry's en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. En voeg hierna de munt en koriander en een scheutje pistache-olie toe. Schep alles door elkaar. Serveer het met de krokante uienringen erbovenop.
De salade kan warm of koud gegeten worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten