Ingrediënten:
- 50 gram geschaafde amandelen
- 1 1/2 eetlepel korianderzaad
- sap en rasp van 1 citroen
- 150 ml groene olijfolie
- 1/2 eetlepel donkere boshoning
- 300 gram verse spruitjes
- zeezout en peper
Bereiding:
Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen goudbruin in 2-3 minuten. Neem uit de pan. Rooster dan het korianderzaad 1 minuut in de koekenpan of tot ze poffen. Doe de koriander over in een vijzel en plet ze. Meng de koriander met de helft van het citroensap, de rasp van de citroen, olijfolie en honing en breng de dressing op smaak met zeezout en zwarte peper.
Schaaf de spruitjes op een mandoline of snijd ze met een scherp mes in een flinterdunne schijfjes. Meng de rest van het citroensap en wat zout en schep goed om. Meng de dressing door de spruitjes en voeg evt. wat zout toe. Meng het amandelschaafsel erdoor. Strooi er eventueel nog wat gehakte verse korianderblad over of geraspte parmezaan toe.
Bron: Delicious dec 2015
Geen opmerkingen:
Een reactie posten