dinsdag 19 januari 2016

Hemelse modder (chocolade mousse)

Hemelse modder is een stevige chocolademousse, die overheerlijk is maar ook machtig.
Als onderdeel van een dessertbuffet moet je zorgen dat je kleine schaaltjes of eetbare bakjes vult. Je kunt ze wel heel goed een dag van te voren klaar maken. Het zijn dan net kleine bonbonnetjes. Het recept is voor 6 personen als nagerecht, als onderdeel van een buffet kun je rekenen op ongeveer
16 personen.

Ingrediënten:
  • 150 gram bittere chocolade
  • 2 eieren, gesplitst
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/8 liter slagroom

Bereiding:

Breek de chocolade in stukken en doe deze in een pan. Plaats de pan in een grotere pan met kokend water en voeg 4 eetlepels water aan de chocolade toe.

Blijf net zo lang roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Roer de eierdooiers met de suiker romig en roer ze door de warme chocolade. Laat het geheel al roerend binden. Neem de pan met de chocolade uit het water en zet de pan in een bak met koud water tot de chocolade iets afkoelt.

Klop de eiwitten en de slagroom stijf. Schep de slagroom en het eiwit door de chocolade. Verdeel de hemelse modder over 6 glazen en laat ze op een koele plaats opstijven.

Eventueel garneren met slagroom of een andere decoratie.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten