Ingrediënten:
- 12 grote champignons
- ongeveer 30 cherrytomaatjes
- 1 à 2 worteltjes
- 300 ml water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 12 mini mozzarellabolletjes
- 2 eetlepels pesto
- 2 eetlepels fijngesneden rucola
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Los de bouillonblokjes op in circa 300 ml kokend water. Maak ondertussen de champignons schoon met een keukenpapiertje, verwijder het steeltje en hol ze een beetje uit met een klein mesje.
Snijd de wortels in kleine stukjes, doe deze samen met de pesto in een kommetje. Roer het geheel even goed door en verdeel het vervolgens met een theelepeltje over de uitgeholde champignons.
Voorzie iedere champignon ook van een mini mozzarellabolletje en 1 1/2 doorgesneden cherrytomaatje. Strooi als laatste wat geraspte kaas over de gevulde champignons.
Zet de champignons netjes op een rijtje in een ovenschaal. Giet de bouillon in de ovenschaal zodat de champignons in de bouillon staan. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuutjes in de oven.
Garneer de gevulde champignons met wat kleine stukjes rucola.
Bron: Landidee
Geen opmerkingen:
Een reactie posten