Ingrediënten:
- 500 gram zilveruitjes of kleine sjalotjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels sherryazijn
- 250 ml droge sherry
- 1 rode Spaanse peper
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 theelepel zout
- suiker
Bereiding:
Maak de zilveruitjes schoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zilveruitjes al roerend lichtbruin. Voeg de sherryazijn en sherry toe. Verwijder de zaadlijst van de peper en snijd de peper ragfijn en voeg deze toe aan de ingrediënten in de pan. Roer alles goed door elkaar.
Voeg de tijm aan de zilveruitjes toe. Kneus de peperkorrels licht en voeg ze met het laurierblad toe. Breng het geheel op smaak met zout en suiker.
Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat de zilveruitjes in de pan afkoelen. Laat ze nu 24 uur marineren. Serveer ze als onderdeel van een tapasbuffet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten