Ingrediënten:
- 90 gram pure chocolade
- 225 gram boter, op kamertemperatuur
- snufje zout
- 60 gram cacaopoeder
- 1 theelepel fijngemalen koffie
- 400 gram poedersuiker
- 125 gram chocolade cornflakes
- poedersuiker om mee te bestuiven.
Bereiding:
Smelt de chocolade in de magnetron door deze telkens 30 seconden op de hoogste stand te verwarmen. Zorg dat de chocolade helemaal is gesmolten.
Laat iets afkoelen en klop intussen de boter licht en romig.
Voeg het zout, de cacao en koffie toe en klop tot alles is opgenomen.
Klop er de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade door. Klop er dan beetje bij beetje de poedersuiker door tot er een stevige massa ontstaat. Mocht je het vloeibaarder willen hebben voeg er dan een theelepel zure room aan toe.
Verkruimel de helft van de chocolade cornflakes grof en meng dit door de chocolademassa.
Vorm zes kleine kegels van de massa en steek er rondom extra cornflakes in als schubben.
Zet het geheel in de koelkast en laat het even door en door koud worden. Bestuif het eventueel nog met wat poedersuiker.
Deze decoratie is ook nog eens gewoon eetbaar!
Bron: Seasons nov/dec 2015
Geen opmerkingen:
Een reactie posten