woensdag 9 december 2015

Gegrilde aubergine met geitenkaas.

Een heerlijk bijgerechtje als onderdeel van een kleine maaltijd of als onderdeel van een groter buffet. (hoeveelheden dan aanpassen) Je kunt de geitenkaas ook goed vervangen door feta. Gegrilde aubergines zijn voor vele doeleinden geschikt en ook nog eens gezond en erg lekker.

Ingrediënten:
  • 1  aubergine
  • 100 gram zacht geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout

Bereiding:

Snijd de aubergine in schijfjes van een halve cm. Meng de olijfolie in een kommetje met de kruiden en een snufje zout. Pers het knoflookteentje uit en roer dit ook door de olie.

Laat een grillpan goed heet worden. Leg de plakjes aubergine erop en bestrijk dan de bovenkant met de gekruide olijfolie. Beweeg de plakjes aubergine niet in verband met de mooie grillstrepen.

Als de aubergine bijna gaar is dan de plakjes omkeren en ook die kant even grillen. Let op deze kant is zo klaar.

Serveer ze op een schaaltje en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi het geheel nog met versgemalen peper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten