dinsdag 22 december 2015

Zoete aardappelfrietjes met avocado-yoghurt dip.

De zoete aardappel voelt zich voortaan helemaal thuis in onze keuken. Het is dan ook een aangename variant voor onze gewone frietjes. In dit recept serveer ik ze met een lekkere romige dip. Deze gezonde dip is eenvoudig te maken en smaakt ook erg lekker met tortilla chips of lekkere rauwkostknabbels.

Ingrediënten:
  • 3 grote zoete aardappels
  • olijfolie
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder

voor het dipsausje:
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 rijpe avocado, geschild en ontpit
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 2 eetlepels verse limoensap
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper

Bereiding:

Boen de zoete aardappels goed schoon onder stromend water. Snijd ze in lange frieten van 1 cm dik. Leg ze in een kom water, spoel ze goed af en laat ze dan uitlekken. Hierna leg je ze op een schone theedoek en droog ze goed af.

Verwarm de oven voor op 200°C. Zorg nu dat er een klein filterlaagje olie over de frietjes komt. Dit gaat het beste door de aardappels even door elkaar te mengen. Hierna voeg je pas de kruiden toe. In plaats van paprikapoeder kan je ook andere kruiden gebruiken die je zelf lekker vind. Eventueel kun je er nog een beetje grof zeezout over strooien.

Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat, zorg er wel voor dat de frietjes elkaar niet raken. Bak ze nu in een kleine 30 minuten gaar en krokant.

Voor de dipsaus:

Doe de yoghurt, avocado, knoflook, limoensap en komijn in een schaaltje en zorg dat alles fijn en goed gemengd is. Voeg er dan de fijngehakte koriander aan toe. Breng het eventueel nog op smaak met zout en peper.

Serveer de aardappelfrietjes samen met de dipsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten