maandag 21 december 2015

Kastanjecake met bosvruchten.

Een mooie taart maak je natuurlijk zelf en deze hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze taart is heel luchtig door de eieren en het verse fruit. Door het gebruik van de bosvruchten krijg je een smaak van explosies in je mond. De taart is geschikt voor 8 personen.

Ingrediënten:
  • 150 gram ongezouten boter + wat extra
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels kastanjemeel (reformwinkel)
  • 180 gram honing + wat extra
  • 150 gram blauwe bessen
  • 150 gram bramen
  • poedersuiker om te bestuiven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een springvorm in met een doorsnede van 20 cm met een beetje boter en bestuif deze met een beetje bloem.

Smelt 150 gram boter in een steelpan. Mix de eieren, het kastanjemeel, de boter, de honing en een snufje zout met de mixer tot een glad geheel. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar.

Laat de cake een beetje afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en plaats de cake op een taartrooster om verder af te koelen. Bestrijk de bovenkant met een beetje honing en verdeel de blauwe bessen en de bramen eroverheen. Bestuif met poedersuiker en serveer er eventueel wat slagroom bij.

Bron: Love Bake Nourish


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten