woensdag 16 december 2015

Sperziebonen met groene asperges en spekjes.

Een heerlijk groentegerecht. Het gerecht vraagt weinig tijd en laat zich heel goed combineren met diverse vleessoorten. Het recept is voor ongeveer 6-8 personen.

Ingrediënten:
  • 500 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • 400 gram groene asperges
  • 30 gram boter
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 150 gram ontbijtspek, in reepjes
  • evt. peterselie ter garnering

Bereiding:

Sperziebonen in een pan met ruim kokend water met snufje zout in 5 minuten beetgaar koken. Na 4 minuten aspergetips toevoegen en nog 1 minuut meekoken. Sperziebonen en asperges in een vergiet onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

In een koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en sjalotjes 5 minuten zachtjes fruiten. Spekreepjes toevoegen en 5 minuten zachtjes meebakken. Sperziebonen, asperges en eventueel de peterselie erdoor scheppen en het geheel op matig vuur nog 3-5 minuten roerbakken.

Groenten in een warme schaal scheppen en serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten