Ingrediënten:
- 500 gram sperziebonen, schoongemaakt
- 400 gram groene asperges
- 30 gram boter
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 150 gram ontbijtspek, in reepjes
- evt. peterselie ter garnering
Bereiding:
Sperziebonen in een pan met ruim kokend water met snufje zout in 5 minuten beetgaar koken. Na 4 minuten aspergetips toevoegen en nog 1 minuut meekoken. Sperziebonen en asperges in een vergiet onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
In een koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en sjalotjes 5 minuten zachtjes fruiten. Spekreepjes toevoegen en 5 minuten zachtjes meebakken. Sperziebonen, asperges en eventueel de peterselie erdoor scheppen en het geheel op matig vuur nog 3-5 minuten roerbakken.
Groenten in een warme schaal scheppen en serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten