donderdag 17 december 2015

Portobellosalade met spek en ahorndressing.

Deze salade heb je lekker snel gemaakt. Buiten dat het er prachtig uitziet, smaakt hij voortreffelijk. Eet er een versgebakken broodje bij en je lunch is helemaal geslaagd. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 3 eetlepels balsamico
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 4 portobello's
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 75 gram waterkers
  • 50 gram rucola
  • 4 eetlepels parmezaan (geraspt)

Bereiding:

Klop de balsamico, de ahornsiroop en de olijfolie door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Maak de portobello's schoon en snijd ze in plakjes. Meng ze hierna met de dressing. Laat kort marineren.

Bak intussen in een hete, droge koekenpan het ontbijtspek knapperig. Neem dit uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.

Meng de waterkers met de rucola en de portobello in de dressing. Breek het spek er in stukjes over. Bestrooi de salade met de parmezaan en dien het direct op.
Wil je het liever helemaal vegetarisch houden, dan het spek vervangen door wat geroosterde pijnboompitten.

Bron: Foodies nov 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten