vrijdag 18 december 2015

Eton Mess.

Eton Mess is een rommelig zoet nagerecht die eigenlijk maar 3 ingrediënten kent, nl slagroom, meringue en vers fruit. Het vind zijn oorsprong in Engeland waar dit nog steeds vaak word gegeten.
Het bewerkelijkste is het eiwitschuim maken, het dessert opmaken zelf is nog geen 5 minuten werk. Eventueel kun je ook kant en klaar eiwitschuim gebruiken voor een heel snel resultaat.
Dit recept is voor ongeveer 6-8 personen.

Ingrediënten:
  • 4 eiwitten
  • sap van een 1/2 citroen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 2 takjes munt
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 300 gram verse bramen
  • ca. 10 eetbare bloemetjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor (elektrisch 125°C/ hetelucht 100°C). Klop de eiwitten met het citroensap stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig, glanzend schuim ontstaat. Spatel voorzichtig de maïzena door het schuim.

Strijk het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat uit. Bak het schuim in ca. 50 minuten krokant in de oven. Neem het uit de oven en laat het afkoelen.

Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de slagroom met de vanillemerg lobbig. Breek de meringue in grove stukken.

Was de bramen voorzichtig. Verdeel de meringue en de bramen over een schaal. Schep de slagroom er in hoopjes tussen en overheen. Garneer met de eetbare bloemetjes en de munt.

Bron: Foodies november 2015




Geen opmerkingen:

Een reactie posten