vrijdag 20 november 2015

Zoete aardappelburgers.

Deze vegetarische burgers zijn makkelijk te maken, snel en superlekker!
Het recept is voor 4 personen, geef er een groene salade bij of serveer hem als een hamburger.

Ingrediënten:
  • 600 gram zoete aardappelen, geschild
  • 2 middelgrote eieren, geklopt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie, voor het bakken
  • gehakte munt, ter garnering

Chilidipsaus:

150 ml Griekse yoghurt
3 eetlepels zoete chilisaus

Bereiding:

Voor de dipsaus meng de yoghurt en de chilisaus.

Rasp de aardappelen fijn en meng met de eieren, Parmezaanse kaas, yoghurt, komijn, zout, peper en bloem. Vorm er 8 burgers van en bak ze in een koekenpan 4-5 minuten per kant.

Strooi er wat gehakte munt over ter garnering.



Bron: Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten