Ingrediënten:
- 60 gram boter
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 125 gram grof gesneden ui
- 1 liter groentebouillon
- 500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
- 200 gram knolselderij, geschild en in blokjes
Gekruide pastinaak:
- 1 eetlepel olijfolie
- 30 gram boter
- 1 theelepel anijspoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 100 gram pastinaak in blokjes
- 1 teen knoflook, fijngesneden
Peterselie-olie:
- handvol platte peterselie
- 75 ml olijfolie
- 1 teen knoflook
Bereiding:
Verwarm de boter in een soeppan. Bak hierin de knoflook en ui in 10-15 minuten op laag vuur goudgeel en zacht. Voeg de bouillon, pastinaak en knolselderij toe, breng aan de kook. Pureer de soep en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Verwarm intussen voor de gekruide pastinaak op halfhoog vuur de olijfolie en boter en voeg de specerijen en pastinaak toe. Bak de pastinaak zachtjes goudbruin in 5-8 minuten en voeg de laatste minuut de knoflook toe.
Pureer intussen voor de peterselie-olie alles met een snuf zout in de blender en laat deze 2 minuten draaien.
Schenk de soep in kommen, leg wat gekruide pastinaak in het midden en druppel wat olie over de soep.
De soep kan heel goed een dag van te voren bereid worden. Alleen de gekruide pastinaakblokjes zijn het lekkerst als je die op het laatste moment klaarmaakt.
Bron: Delicious
Geen opmerkingen:
Een reactie posten