Ingrediënten:
- 1 pond bloem
- 1 pond suiker
- 1 pond boter (blue band)
- 6 eieren
- 1/4 liter slagroom
Bereiding:
Boter in een grote pan smelten, zorg wel dat de boter alleen smelt en zeker niet bruin wordt. Hierna de suiker erbij doen.
Eigeel van het eiwit scheiden. Het eigeel bij de boter en de suiker doen. Dan de slagroom erbij roeren en alles goed mengen.
Bloem zeven en door het botermengsel roeren.
Eiwitten goed stijf kloppen en dan heel voorzichtig door het beslag scheppen. Zorg dat de het beslag luchtig blijft.
Wafelijzer heel goed verwarmen en lichtjes invetten met een beetje zonnebloemolie. Schep een lepel beslag in de vorm van de wafelijzer en leg deze vorm dan dicht.
De wafels zijn na ongeveer 3-5 minuten goed, afhankelijk van je wafelijzer.
Ze zijn echt overheerlijk. Ter variatie kun je het met een beetje poedersuiker bestrooien of met vers fruit, warme kersen, ijs ga zo maar door.
Ook koud zijn ze erg lekker.
Gewoon lekker....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten