De hoeveelheid is voor 3 liter soep. De soep kan heel goed worden ingevroren.
Ingrediënten:
- 2,5 kilo trostomaten
- 2 flinke uien
- 4 worteltjes (bospeen)
- 75 gram boter
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 4 takjes verse tijm
- 2 laurierblaadjes
- 6 vleesbouillontabletten
- 750 gram gekruid half om half gehakt
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte en gewassen tomaten in kwarten. Snipper de uien. Snijd de geschrapte worteltjes in plakken. Verhit de boter in een grote soeppan. Laat de ui en de wortel een paar minuten fruiten tot de ui glazig is.
Voeg nu de tomatenpuree toe en de tijm (zowel vers als gedroogd) en laat deze kort meebakken. Voeg nu de laurierblaadjes, de tomaten en 700 ml water toe. Als je ziet dat het echt te weinig water is mag je deze aanvullen met een beetje extra water. Laat het geheel nu zachtjes doorkoken. Schep het geheel af en toe om, zodat de bovenste tomaten ook gaar worden.
Maak ondertussen met vochtige handen de gehaktballetjes.
Verwijder de laurierblaadjes. Draai de tomatensoep door een zeef zodat de velletjes en de pitjes in de zeef achterblijven.
Breng de soep weer aan de kook en voeg er dan de bouillontabletten aan toe.
De gehaktballetjes laat ik gaar koken in een aparte pan met kokend water en voeg ze pas aan de tomatensoep toe als deze helemaal klaar is.
Je haalt ongeveer 3-4 koppen soep uit 1 liter soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten