Hij word traditioneel na de maaltijd geserveerd met koffie en een likeurtje. De salami wordt in schijfjes gesneden. Je haalt er ongeveer 16 plakjes uit.
Ingrediënten:
- 250 gram chocolade van 70% cacao
- 180 gram ongezouten boter, in stukjes gesneden
- 60 gram geroosterde hazelnoten, fijn gemalen of heel fijn gehakt
- 30 gram versuikerde citrusschilletjes, fijngehakt
- 180 ram knapperige amarettikoekjes, verkruimeld
- 60 gram gemalen amandelen
- 20 gram poedersuiker
Bereiding:
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze samen met de boter in een grote hittebestendige kom boven een pan kokend heet water. Haal de kom boven het water vandaan en laat het 10 minuten afkoelen.
Roer de hazelnoten, citrusschillen en koekkruimels door de chocolade en meng goed. Laat het een halfuur op een koude plaats bijna geheel opstijven.
Keer het mengsel om op een groot vel bakpapier en vorm tot een rol 25 cm met iets toelopende uiteinden (als een worst). Wikkel stevig in het bakpapier en laat het minstens 4 uur geheel opstijven.
Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker en zeef dit gelijkmatig boven een vel bakpapier over een gebied dat ongeveer even lang is als de salami. Pak de salami uit en rol deze door het mengsel zodat het er geheel mee is bedekt. Laat het nog een paar uur rusten voordat je de salami in plakjes snijd.
Ik heb met bovenstaand recept twee salami's gemaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten