Ingrediënten:
- 500 gram verse zilveruitjes of cipolline uitjes
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel uitgelekte kappertjes
- 1/2 rode ui
- 2 stengels bleekselderij
- een handje platte peterselie (alleen het blad)
- 5 blaadjes basilicum
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 125 cl rode wijnazijn
- 3 eetlepels kastanjehoning
- 1 eetlepel suiker
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
Schil de uitjes en laat ze een half uur in een kom koud water staan. Breng een grote pan met zout aan de kook en blancheer de uitjes een paar minuten. Giet ze af en spoel met koud water. Goed laten uitlekken.
Hak de knoflook, de rode ui, de selderij en de kruiden in grove stukjes. Verhit de olie in een braadpan en voeg de gehakte groenten en kruiden toe als de olie heet is. Laat het 5 minuten zachtjes garen onder voortdurend roeren. (gebruik een houten lepel)
Voeg nu de schoongemaakte uitjes toe en bak ze een minuut of twee mee. Vermeng de tomatenpuree met de azijn en giet het daarna beetje bij beetje in de pan en laat het even doorkoken.
Los de honing en de suiker op in een kopje warm water en giet dit onder voortdurend roeren in de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel lichtjes braden. Na een minuut op 15 nog wat water toevoegen en laten sudderen tot de uitjes gaar maar nog wel stevig zijn en de saus goed is ingedikt.
Het is een heerlijk bijgerecht die je warm en koud kunt serveren.
Bron: Italië culinair
Geen opmerkingen:
Een reactie posten