woensdag 25 november 2015

Irish Stew.

Irish Stew is een heerlijk, geurende Ierse stoofschotel met o.a. Guinness als ingrediënt.
Eet het met  Iers sodabrood en een Guinness en je waant je helemaal in Ierland.

Ingrediënten:
  • 1 kilo lamsvlees ( je kan ook rundvlees gebruiken)
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 winterpenen
  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels worchestersaus
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 flesje Guinness
  • 2 eetlepels peterselie om te garneren
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelstenen. Hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen en maak er middelgrote blokjes van. De wortels schoonmaken en in schijven snijden. De schoongemaakte uien snijd je in halve manen.

Doe wat boter in een braadpan en bak hierin het vlees bruin, bestrooi het dan met wat zout en peper en voeg er dan de fijngehakte knoflook aan toe.

Voeg de suiker, tijm, laurier, tomatenpuree, worchestersaus, warme bouillon en de Guinness toe.

Breng het geheel aan de kook en het geheel een uurtje sudderen met de deksel op de pan.

Bak in een aparte pan de uien, aardappelen en wortels in een beetje olie aan. Voeg ze dan toe aan het vlees. Laat het geheel dan nog voor een uurtje sudderen. Zorg dat het vlees lekker mals is. Eventueel voeg je nog wat extra Guinness toe.

Garneer met de peterselie.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten