dinsdag 10 november 2015

Chocolade cheesecake.

Dit is èèn van de recepten die je gewoon moet proberen. Een heerlijk machtige cheesecake met een volle chocolade smaak. Als je dit klaarmaakt maak je vast en zeker vaker cheesecake klaar.

Ingrediënten:

Voor de bodem:
  • 125 gram mariakoekjes
  • 60 gram boter
  • 1 eetlepel cacao

Voor de vulling:
  • 175 gram pure chocolade, in stukjes
  • 500 gram roomkaas
  • 150 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1/2 theelepel cacao, aangemaakt met 1 eetlepel heet water

Bereiding:

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Doe er de boter en de cacao bij en laat de machine draaien tot je een vettig, klonterige massa hebt. Doe het in een springvorm met een doorsnede van 23 cm. Druk het goed aan op de bodem van de vorm, zodat je een min of meer gladde taartbodem krijgt. Zet hem even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een ketel water aan de kook. Laat de chocolade smelten au bain marie. Laat de chocolade iets afkoelen.

Klop de roomkaas glad en klop er de suiker en de custardpoeder door. Klop er een voor een de hele eieren en dan de eidooiers door, vervolgens de crème fraîche en ten slotte de met heet water aangemaakte cacao en de gesmolten chocolade. Klop tot je een glad beslag hebt.

Haal de springvorm uit de koelkast en bekleed de buitenkant van de vorm met een flinke laag plasticfolie en daaroverheen een laag dik aluminiumfolie. Dit beschermt de taart tegen het waterbad.

Zet de springvorm in een braadslee en giet de roomkaasvulling in de vorm. Giet zoveel kokend water in de braadslee dat het tot ongeveer halverwege de springvorm komt en zet de hele zaak drie kwartier tot een uur in de oven. De bovenkant van de taart moet stevig zijn, maar vanbinnen moet hij nog een beetje lobbig zijn.

Verwijder de folie en laat de springvorm op een rooster afkoelen. De taart zal nog een beetje verder opstijven tijdens het afkoelen.
Verslavend lekker!


Bron: Nigella Lawson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten