dinsdag 3 november 2015

Tiramisù met amaretti

Er zijn heel veel varianten op de tiramisù.
Deze behoort zeker bij ons tot de favorieten. De Italiaanse amandelkoekjes geven net een extra toevoeging eraan. Het recept is voldoende voor 6 personen als het bedoeld is voor dessert.
Als onderdeel van een buffet ligt het aan het glaasje waar je het in opdient. Maar hier kun je uitgaan dat je voor 10 personen altijd genoeg hebt. Mocht het een kleiner glaasje zijn dan gebruik je maar 1 amaretti erin en 1 voor er bovenop.

Ingrediënten:

  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 40 gram suiker
  • 2 eetlepels droge marsala
  • 12 zachte amaretti
  • 20 cl goede, sterke koffie
  • cacaopoeder

Bereiding:

Zet de koffie en laat afkoelen. Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa.

Voeg de mascarpone toe en klop tot een dikke room ontstaat. Doe de marsala erbij. Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Meng het voorzichtig door de mascarponeroom.

Schep in elke coupe 2 lepels room en daarop 2 amaretti die u eerst een beetje kneust en in de koffie doopt. Bedek ze met een laagje room en leg in het midden tenslotte nog een met koffie doordrenkte amaretto.

Zet minstens 2 uur in de koelkast. Strooi er vlak voor het opdienen wat cacaopoeder overheen door een zeefje.



 
 

Zachte amaretti is verkrijgbaar zijn grotere supermarkten of bij een Italiaanse kruidenier.

Bron:Tiramisù

Geen opmerkingen:

Een reactie posten