maandag 2 november 2015

Zoetzure komkommer.

Dit is een heerlijk frisse tapassalade. Gemakkelijke en met eenvoudige ingrediënten.
Maak het ook eens klaar bij een barbecue. Weer eens iets anders.
Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 komkommers
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peperoni
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 2 eetlepels kappertjes uit pot
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels gehakte amandelsnippers
  • zout
  • peper
  • peterselie om te garneren

Bereiding:

Maak de komkommers schoon, spoel ze af, dep ze droog en snijd ze in stukjes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes komkommer hierin in 4 minuten bruin. Zet het vuur lager, pel de knoflook en pers deze boven de komkommer in de koekenpan.

Maak de peperoni schoon, halveer hem en verwijder het steeltje en de zaadlijsten en voeg de peperoni in stukjes toe aan de stukjes komkommer in de koekenpan. Meng alles en bak alles nog 3 minuten.

Giet de azijn erbij, laat de kappertjes uitlekken en voeg deze erbij. Voeg nu ook suiker en 2 eetlepels water toe.

Rooster gehakte amandelsnippers in een droge koekenpan al roerend goudbruin. Meng ze door de andere ingrediënten.

Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes garen. Was de peterselie, maak het droog en hak het fijn. Bestrooi komkommer met peterselie en serveer de salade.



Bron: Tapas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten