Het is luchtig door de kwark maar door de amandelspijs en de speculaas is het een feestelijk taartje.
De taart is voor ongeveer 6 personen.
Ingrediënten:
- 125 gram speculaasjes
- 75 gram boter
- 6 gelatineblaadjes
- 1/2 dl sterke koffie
- 4 eetlepels amandellikeur
- 100 gram amandelspijs
- 4 eetlepels suiker
- 200 gram kwark
- 1/8 liter slagroom
Bereiding:
Maal de speculaasjes fijn in een foodprocessor, houd 3 eetlepels gemalen speculaasjes apart voor de garnering.
Smelt de boter in een steelpan, neem de pan van het vuur en roer de speculaaskruimels door de boter. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem van een springvorm, met een doorsnede van 18 cm en druk het goed aan.
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Verhit de koffie en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op. Roer de likeur erdoor en laat het mengsel iets afkoelen.
Prak de amandelspijs en de suiker door elkaar en klop de kwark erdoor. Roer er vervolgens het gelatinemengsel erdoor.
Klop de slagroom stijf en spatel de room door het kwarkmengsel. Schep het amandel-kwarkmengsel op de speculaasbodem.
Laat de mousse in ongeveer 6 uur opstijven in de koelkast.
Bij de afwerking de rand van de vorm verwijderen. Bestrooi de bovenkant met de achtergehouden speculaas en strooi eventueel nog wat pepernoten rondom de taart.
Bron: Toetjes en desserts
Geen opmerkingen:
Een reactie posten