zaterdag 14 november 2015

Gebakken knoflookchampignons.

Lekker als onderdeel van een tapasbuffet maar ook zeker lekker bij een knapperig stokbrood.
De hoeveelheid hangt af waarvoor je het gebruikt.
Als onderdeel van een buffet, kun je deze hoeveelheid aanhouden voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 450 gram kastanjechampignons
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • vers citroensap
  • zout en peper
  • 4 eetlepels fijngesneden verse bladpeterselie

Bereiding:

Veeg de champignons schoon en snijd grote champignons in tweeën of in vieren.

Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit deze lichtbruin. Voeg de champignons toe en roerbak ze op hoog vuur tot ze alle olie uit de pan hebben opgenomen.

Draai het vuur laag en wacht tot het vocht uit de champignons is gelopen. Draai het vuur dan weer hoog en roerbak de champignons nog 4-5 minuten tot het vocht bijna is verdampt. Voeg wat citroensap en zout en peper naar smaak toe. Roer de peterselie erdoor en bak het geheel nog een minuut.

Schep de gebakken champignons in een verwarmd schaaltje en serveer ze lekker warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten