zondag 15 november 2015

Panna cotta van yoghurt met witte chocolade en frambozen.

Een tongstrelend zacht dessert in een mooi amuseglaasje. Feestelijk en eenvoudig te maken.
Het is voor ongeveer 8 amuseglaasjes.

Ingrediënten:
  • 3 blaadjes gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram witte chocolade
  • 75 gram fijne suiker
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 8 frambozen
  • paar takjes munt ter garnering

Bereiding:

Week de blaadjes gelatine een paar minuten in ruim koud water. Breng de slagroom met de chocolade en de suiker aan de kook. Roer dit tot de suiker is opgelost. Zorg ervoor dat het niet te heet wordt.

Neem de pan van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en los ze op in het suikermengsel. Schenk dit mengsel over in een koude kom en laat het afkoelen tot het lobbig wordt.

Roer de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Verdeel dit over de glaasjes en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Snijd van een halve citroen 8 kleine garneerschijfjes. Pers de andere halve citroen uit en roer deze door de honing. Schenk nu voorzichtig de honing op het roommengsel in het glaasje. Garneer nu de glaasjes met een framboos, een stukje citroen en een takje munt.


Bron: amuseglaasjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten