Het is een heerlijk koud bijgerecht voor bij een warme maaltijd of bij een dessert.
Ingrediënten:
- 4 kweeperen
- 250 gram suiker
- sap van 1 citroen
- 1 pijpje kaneel
- 1 steranijs
- 300 ml witte wijn (halfzoet)
- 300 ml water
Bereiding:
Snij de kweeperen in kwarten en verwijder het klokhuis. Niet schillen, na het koken zijn namelijk de schillen zeer dun en zacht. Het zorgt er tevens voor dat de kweepeer mooi stevig blijft. Zorg nu dat je schijven snijd van de kweepeer van gelijke dikte.
Voeg nu de overige ingrediënten toe en kook het geheel op een laag vuur tot de kweeperen gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.
Schep de kweeperen uit de pan en kook het overgebleven vocht in tot een mooi siroop. Verwijder het kaneel en de steranijs. Giet de siroop nu over de schijfjes kweepeer. Laat het gerecht nu afkoelen tot gebruik.
Tip: heb je echt teveel vocht, gebruik het dan eens onder de rode kool. Heerlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten