dinsdag 20 oktober 2015

Tiramisù met frambozen en pistachenootjes

Een overheerlijk toetje ter afsluiting van een speciaal etentje of als onderdeel van een dessertbuffet.
Het recept is voor 8 glaasjes.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 250 gram mascarpone
  • 18-24 lange vingers
  • 125 gram verse frambozen
  • 30 + 25 + 25 gram fijne suiker
  • 60 gram pistachenootjes, gepeld en ongezouten
  • 4 bastognekoekjes
  • 1 glaasje amaretto

Bereiding:

Kneus de frambozen in een met de 30 gram suiker. (zorg dat je er een paar achter houd voor de garnering).

Breek de lange vingers in stukjes en leg ze onderin de glaasjes. Giet er een scheutje amaretto overheen, druk het lichtjes aan met je vingertoppen en voeg dan een laagje gekneusde frambozen toe.
Zet de glaasjes even in de koelkast.

Splits de eieren in twee aparte kommen. Klop de eidooiers met 25 gram suiker los tot ze wit worden, meng er dan de mascarpone erdoorheen. Roer het geheel goed door. Klop de eiwitten stijf, voeg 25 gram suiker toe en klop het opnieuw zodat het goed stevig is. Spatel dit dan voorzichtig door het eigeel-mascarponemengsel.

Schenk de mascarponeroom in de glaasjes op de lange vingers en de gekneusde frambozen. Zet het minstens voor 2 uur in de koelkast. Hak de pistachenootjes grof en verkruimel de koekjes vlak voor het opdienen. Strooi het over de glaasjes en garneer met een paar frambozen.
Succes verzekerd.



Bron: zoete glaasjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten