woensdag 21 oktober 2015

Gemarineerde paprika's

Dit gerecht is voor groot en klein gezelschap gemakkelijk en eenvoudig aan te passen. Altijd lekker om als voorraadje in de koelkast te hebben. De hoeveelheden in dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 3 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • 2 eetlepels olie
  • zout

Bereiding:

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de paprika's op een bakplaat en gril ze 8-12 minuten onder regelmatig keren tot het vel geblakerd is. Haal de paprika's onder de grill vandaan, bedek ze met een plastic zak en laat ze zo 5 minuten liggen zodat de damp het vel zacht maakt.

Snijd de paprika's aan de onderkant in en vang het sap op in een kom. Trek het vel van de paprika's en snijd ze doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten.

Snijd met een scherp mes elke helft in de lengte in repen van 1 cm en leg die in een kom.

Roer de knoflook, peterselie, azijn en olie door het paprikasap en voeg naar smaak zout toe. Giet dit mengsel over de reepjes paprika en schep alles goed door. Zet de reepjes afgedekt koud weg. Laat ze voor gebruik op kamertemperatuur komen.




Bron: Tapas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten