maandag 19 oktober 2015

Sinaasappelcrème met tijm

Een verrassende combinatie van kruiden en citrusfruit. Een ideaal nagerecht voor een buffet.
Als je sinaasappel niet zo lekker vind, kun je deze goed vervangen door citroenen of limoenen.
Het recept is ongeveer voor 8 glaasjes.

Ingrediënten:
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 perssinaasappels
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram fijne suiker
  • 2 eetlepels tijmblaadjes
  • 300 ml slagroom
  • een paar tijmtakjes ter garnering

Bereiding:

Boen de sinaasappels schoon. Rasp de schil van 2 sinaasappels en pers alle vruchten uit. Je hebt in totaal 200 ml vers sap nodig.

Week de gelatine een paar minuten in een kom met ruim koud water.

Verwarm de helft van het sinaasappelsap in een pan op laag vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes gelatine al roerend op in het warme sap. Voeg dit weer toe aan de rest van het sap.

Meng in een kom de yoghurt met de rasp van de sinaasappel, suiker en de twee eetlepels tijmblaadjes. Roer het sinaasappelsapmengsel erdoor. Klop de slagroom dik lobbig en spatel de room in 4 porties door het yoghurtmengsel.

Schenk de crème in de glaasjes en laat ze in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.

Zet de glaasjes op een leuk bord of een glazen schaal. Ter garnering gebruik je een klein tijmtakje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten