zondag 18 oktober 2015

Couscous mediterrane

Een heerlijke, frisse couscoussalade. Voor een buffet heel gemakkelijk geserveerd in kleine glaasjes.
Het gerecht is afhankelijk van hoe groot je glaasjes zijn die je gebruikt. Ik had hier in totaal 15 glaasjes gebruikt. Wil je couscous als lunch denk dan aan ongeveer 50- 70 gram per persoon.

Ingrediënten:

  • 250 gram couscous mediterrane (pakje)
  • 400 ml kokend water
  • 250 gram kikkererwten (blik)
  • 8-10 semi-gedroogde tomaatjes
  • 3 lente uitjes
  • 3 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • evt. geroosterde cherrytomaatje
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

De couscous in een pan doen en hierbij het kokend water toevoegen en dan goed doorelkaar roeren.
Laat de couscous even rusten voor een paar minuten, met een deksel op de pan. Ondertussen kun je de gedroogde tomaatjes klein snijden en eventueel nog de pijnboompitjes roosteren, mocht dit nog niet gebeurd zijn. De kikkererwten goed uitlaten lekken en de lente uitjes in ringetjes snijden. Meng dit allemaal door de couscous. Voeg nog een eetlepel olijfolie toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
Zet de couscoussalade lekker koud weg tot gebruik. De smaken worden alleen maar intenser door het staan.
Eventueel kun je nu de kleine trostomaatjes roosteren met olijfolie en zeezout in de oven. Dit is puur voor de garnering. Je kan natuurlijk ook kiezen voor verse munt of peterselie.
Vlak voor het opdienen, verdeel je de couscous over kleine glaasjes en decoreer je het met een geroosterd tomaatje.


 
 
Doordat deze couscous al kruiden bevat is hij erg snel klaar en al lekker op smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten