De salade kun je lauwwarm of koud eten en is voor 8 personen.
Ingrediënten:
- 900 gram pompoen in stukjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 wortels (700 gram), gehalveerd en in plakken
- 2 pastinaken (700 gram), in stukjes
- blaadjes van 1/2 bosje verse bladpeterselie
- 40 gram pijnboompitten, geroosterd
Specerijenpasta:
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel olijfolie
- 20 gram boter
- 55 gram donkerbruine basterdsuiker
- 375 cl appelsap
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de olie en de stukken pompoen mengen en leg ze op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 25 minuten in de oven beetgaar.
Kook ondertussen de wortel en pastinaak afzonderlijk beetgaar. Laat ze uitlekken.
Maak nu de specerijenpasta. Doe hiervoor de knoflook, het komijn- en korianderzaad, de kaneel, het zout en de olie in een vijzel en stamp er een dikke pasta van. Laat de boter in een grote koekenpan smelten en bak de pasta al roerend 3 minuten tot de geuren lekker vrij komen. Voeg de suiker en het appelsap toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen, of tot de pasta iets indikt.
Doe de groenten, peterselie, pijnboompitten en specerijenpasta in een grote kom en schep alles voorzichtig door elkaar.
Serveer het in een leuke schaal.
Mocht je wat over hebben, de dag erna is deze salade nog lekkerder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten