maandag 26 oktober 2015

Pompoen-spinaziefrittata

Pompoen is echt een manusje van alles. De variatiemogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Vandaag heb ik een recept voor jullie die lekker is als lunch, als voorgerecht bij een diner of als onderdeel van een buffet.
Het ligt er aan waarvoor je het gebruikt maar als maaltijd is het voor 8 personen.

Ingrediënten:

  • 900 gram pompoen, in dunne schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 eieren
  • 1,5 dl slagroom
  • 50 gram jonge blaadjes spinazie
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de plakjes pompoen in een enkele laag op de bakplaat en bestrijk ze met een mengsel van de knoflook en de olie. Rooster ze n de oven tot ze zacht zijn.

Vet ondertussen een diepe bakvorm in van 20 x 20 cm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

Klop de eieren en room door elkaar. Verdeel de helft van de plakjes pompoen over de bakvorm en schenk daar de helft van het eimengsel over. Leg hier de spinazie en de rest van de plakjes pompoen op en schenk er tot slot de rest van het eimengsel over. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas.

Bak de frittata in ongeveer 25 minuten gaar. Snijd er na 5 minuten driehoekjes van.




 

Dit gerecht kun je zowel warm als koud serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten