woensdag 28 oktober 2015

Pompoentaart met hazelnoten.

Vandaag een zoet gerecht met pompoen gemaakt. Het is een lekkere taart om na een flinke herfstwandeling van te genieten. Deze taart is voor 16 personen.

Ingrediënten:
  • 200 ml + een beetje olie
  • 700 gram pompoen, schoongemaakt
  • 3 eieren
  • 400 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 150 gram hazelnoten (geroosterd) of walnoten
  • 500 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • poedersuiker

Bereiding:

Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in met wat olie. Rasp de pompoen met behulp van een keukenmachine.

Splits de eieren. Roer de eidooiers, de suiker, de vanillesuiker, zout, kaneel en 200 ml olie door elkaar met de mixer. Voeg het vruchtvlees van de pompoen toe en roer het door elkaar. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten rusten.

Maal de hazelnoten heel fijn met een keukenmachine. Meng de gemalen hazelnoten met de bloem en de bakpoeder. Voeg het bloemmengsel toe aan het pompoenmengsel en roer het er gelijkmatig doorheen.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het deeg. Strijk het deeg in de springvorm. Bak de pompoentaart ca. 1 uur in een voorverwarmde oven (elektrisch: 175°C/hetelucht: 150°C/ gas:
stand 2).

Laat de taart ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de taart uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen.

Zet de taart op een taartschaal en bestuif hem met poedersuiker.



Serveer de taart met een lekker likeurtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten