Het is zeker geen moeilijke soep, hier is het bedoeld voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 4 kolven suikermaïs
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 stengels bleekselderie, in dunne schijfjes
- 600 ml kippenbouillon van een tablet
- 200 ml koksroom
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels dry sherry
Bereiding:
Verwijder eventuele bladeren en draden van de maïskolven. Kook de hele kolven in water zonder zout in 8 minuten gaar. Nu laten de maïskorrels heel gemakkelijk los van de kolf, gebruik hiervoor eventueel een mesje als hulpmiddel.
Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderie. Voeg de maïs toe en bak deze 2 minuten mee.
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep voor 15 minuten zachtjes door.
Pureer de soep met een staafmixer tot hij tot moes is. ( Wil je soep heel glad hebben, dan kun je hem nu het beste door een zeef halen). Voeg de koksroom toe en breng aan de kook.
Breng de soep op smaak met de Italiaanse kruiden en de sherry.
Verwarm de soep op laag vuur goed door en serveer hem in leuke kommen.
Mocht je het liever vegetarisch houden, dan past een groentebouillon hier ook uitstekend.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten