Hier maak je zeker indruk mee.
Ingrediënten:
- 500 gram kipfiletblokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tomaten, ontveld en fijngehakt
- 1 eetlepel venkel, fijngehakt
- 1eetlepel tomatenpuree
- 1 1/2 dl witte wijn
- 1 bouquet garni (laurier, rozemarijn, salie)
- zout en peper
- 1 patissonpompoen
- 75 gram gruyère, geraspt
Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes aan alle kanten bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot deze zacht en doorzichtig zijn. Voeg de tomaten, venkel en tomatenpuree, wijn, bouquet garni, peper en zout toe. Zet het vuur laag en laat het geheel afgedekt 40 minuten pruttelen, roer er af en toe door.
Als het vocht tegen het einde van de stooftijd nog te dun is, laat het dan zonder deksel inkoken. De saus moet het vlees net bedekken.
Snijd intussen met een scherp mesje een rond deksel van de patisson. Verwijder de pitjes en vezels. Leg de pompoen 15 minuten in kokend water of tot hij zacht is. Leg hem onderste boven in een vergiet en laat hem uitlekken.
Verwarm de oven voor tot 220˚C. Schep het kipmengsel in de pompoen. Strooi er geraspte kaas over en zet hem in de oven tot de kaas begint te smelten.
Dien hem direct op.
Serveer het met een groene salade.
Het recept is afkomstig uit een Franse familiekeuken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten