Ingrediënten:
- 200 gram witte rijst (bijvoorbeeld lassie)
- 200 gram maiskorrels, blikje
- 200 diepvriesdoperwtjes
- 1 rode paprika
- 1 kleine venkelknol
- 2 groene bosuitjes
- 1/4 dl wijnazijn
- 1 theelepel Dyonmosterd
- beetje zout en peper
- 3/4 dl olie
- 6 blaadjes fijngehakte munt
- 3 takjes fijngehakte peterselie
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de pak. Zorg dat de rijst goed droog is. Laat hierna de rijst afkoelen. Laat de mais in een zeef goed uitlekken.
Kook in een pan met weinig water de doperwtjes, in ca. 6 minuten op een matig vuur gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Snijd de paprika zonder zaadlijsten in kleine stukjes en de bosuitjes in kleine ringetjes. Snijd ook de venkelknol in kleine stukjes ter grootte van een doperwt. Blancheer de venkelstukjes ca. 1 minuut in ruim kokend water. Spoel ze in een zeef onder koud water af en laat ze uitlekken.
Roer de wijnazijn, mosterd, zout en peper door elkaar tot het zout is opgelost. Klop er druppelsgewijs de olie door tot een gladde saus ontstaat.
Roer er de fijngehakte munt en fijngehakte peterselie door. Meng deze dressing en de afgekoelde venkel en alle andere groenten door de afgekoelde rijst.
De salade kan heel goed een dag eerder gemaakt worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten