Het is heel gemakkelijk aan te passen voor een grotere groep mensen. Er zijn heel veel varianten hierop maar dit is naar het originele recept voor 6 personen.
Ingrediënten:
- 6 eierdooiers
- 250 gram suiker
- 500 gram mascarpone
- 30 lange vingers of savoiardi
- 30 cl sterke gezoete koffie
- 2 eetlepels bittere cacao
Bereiding:
Klop het eigeel met de suiker tot een wit, schuimige massa. Voeg de mascarpone toe zodat er een soepele room ontstaat.
Doop de biscuits in de koffie en leg ze in een schaal.
Verdeel de helft van de room gelijkmatig over de laag biscuits. Leg er vervolgens weer een laag in koffie gedrenkte biscuits op en daarna nog een laag mascarponeroom.
Laat de tiramisu , afgedekt met plasticfolie, minstens 2 uur in de koelkast staan voor dat je deze opdient.
Strooi vlak voor het opdienen door een zeefje een laagje bittere cacao.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten