Ingrediënten:
- 250 gram kastanjechampignons in schijfjes
- 100 gram verse cantharellen, klein gesneden
- 100 gram shiitake, klein gesneden
- 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 30 gram boter
- 2 kleine fijngehakte sjalotten
- 40 gram bloem
- 1 1/2 liter bouillon eigen keuze voor kippen/groente of champignonbouillon
- 1 dl kookroom
- 1 takje verse tijm
Bereiding:
De gedroogde eekhoorntjesbrood overgieten in een kom met 1/4 liter kokend water en laat het 30 minuten weken. Schep het eekhoorntjesbrood uit het weekvocht en snijd het superfijn of in reepjes. Giet het weekvocht door een fijne zeef en doe het bij de bouillon.
De boter in de soeppan laten smelten en hierin de sjalotten glazig bakken en dan de champignons, cantharellen en shiitake en tijm erbij doen en even gaar laten stomen. Verwijder hierna het takje tijm.
Bestrooi het geheel met bloem en leng het aan met de hete bouillon. Als de soep goed gebonden is kan er de kookroom aan toegevoegd worden.
Wil je de champignonsoep wat luxer voeg dan wat witte wijn of cognac toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten