Ingrediënten:
- 2 tomaten
- 450 gram verse spinazie
- 2 teentjes knoflook, in schijfjes
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- versgeraspte nootmuskaat
- evt. citroensap
Bereiding:
Ontvel de tomaten door ze in hun geheel 1 minuut in kokend water te dompelen. Snijd ze dan doormidden en verwijder de zaadjes. Hak het vruchtvlees van beide tomaten in hele kleine stukjes.
Was de spinazie grondig en doe die met de tomaten en knoflook in een grote pan. Stoof het geheel afgedekt 5 minuten totdat de spinazie donkergroen en geslonken is. Laat daarna het geheel goed uitlekken.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het spinaziemengsel onder regelmatig roeren tot het glanzend en warm is. Voeg naar smaak zout toe en strooi er wat nootmuskaat over.
Het recept komt het boek Tapas, authentieke hapjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten