Ingrediënten:
- sap van 1 citroen
- 30 gram fijne kristalsuiker
- 1 kg watermeloen
- 1 eetlepel munt, fijngehakt
- eventueel geraspte citroenschil
Giet het citroensap in een pannetje en voeg de suiker toe. Verhit het mengsel op laag vuur en los de suiker op. Kook het mengsel tot het indikt.
Giet hem in een kannetje en laat hem 20 minuten afkoelen.
Zet de siroop een uur of een nacht in de koelkast. Schil de meloen en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes en vang het sap op in een kommetje.
Zet de gesneden meloen hierna ook een uurtje in de koelkast zodat deze lekker gekoeld is.
Bestrooi de stukjes meloen met de fijngehakte munt en schep ze voorzichtig door elkaar. Voeg dan het opgevangen meloensap toe aan de afgekoeld siroop en giet de siroop kort voor het serveren over de stukjes meloen.
Bestrooi de meloen eventueel nog met de geraspte citroenschil.
Bron: Tapas, creatief koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten