Deze soep smaakt voortreffelijk na een heerlijke buitenwandeling. De soep wordt door een nacht te laten rusten alleen maar lekkerder.
Let op: de inhoud van deze soep is voor 3 liter, maar je kunt hem wel invriezen.
Ingrediënten:
- 800 gram rundvlees klein gesneden (bijvb. riblappen of hachee)
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 30 gram boter
- 3 grote uien, fijngesneden
- 4 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook ( fijn gesneden)
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels Hongaarse paprikapoeder mild (édesnemes)
- 1 theelepel kummelzaadjes (=karwijzaad)
- 2 theelepels gedroogde marjoraan
- 4 grote geschilde aardappelen klein gesneden
- 1/2 theelepel vegeta
- 1 pakje tomatenblokjes
- 2 liter bouillon van vleesbouillontabletten
- zout en peper naar smaak
Verhit de boter in de pan en bak de spekreepjes lichtjes aan, voeg de fijngesneden uien en knoflook toe en laat het heel lichtjes smoren. Voeg het rundvlees toe en zorg dat alle kanten van het vlees lichtbruin wordt.
Als alles goed gemengd is dan de tomatenpuree erdoorheen mengen en zorgen dat deze even verhit is. Voeg dan de kummelzaadjes, majoraan, paprikapoeder, kruidnagel en de in blokjes gesneden paprika eraan toe.
Voeg de twee liter bouillon eraan toe en breng de soep aan de kook. Voeg de stukjes aardappel toe, de halve theelepel vegeta en de tomatenblokjes en laat de soep 3 uur trekken.
Breng het geheel nog op smaak met zout en peper naar eigen behoefte.
Serveer goulashsoep goed heet met wat stokbrood.
Wil je liever een pittige goulashsoep, vervang dan de paprikapoeder door de Hongaarse paprikapoeder, csemege. Daarnaast kan je dan nog enkele rode pepers (naar smaak) die ragfijn zijn gesneden toevoegen aan de soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten