zaterdag 19 september 2015

Sinaasappelsalade met rode ui en komijn.

Een makkelijke en gezonde salade met een knipoog naar het Midden-Oosten door de munt en het komijnzaad.

Ingrediënten:

  • 6 sinaasappels
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel vers gehakte munt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout
  • verse takjes munt ter garnering
  • zwarte olijven ter garnering
Bereiding:

Snijd de sinaasappels met een scherp mes in dunne plakken. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen. Houd elke plak sinaasappel boven de kom en knip de schil en het wit met een schaar van het vruchtvlees. Bewaar het sap. Snijd de rode uien in dunne ringen.

Leg de sinaasappel en ui dakpansgewijs in een ondiepe schaal en bestrooi elke laag met komijnzaad, peper, munt, olijfolie en zout. Schenk het sinaasappelsap erover. Marineer het geheel ongeveer 2 uur op een koele plek. Bestrooi het vlak voor het serveren met de munt en de olijven.


Het gerecht is bedoeld voor 6 personen.




Het is een uitstekende begeleider bij een tapasbuffet. Sinaasappels en tapas is een perfecte combi.
Zoals je ziet heb ik hier de salade zelf voor twee personen klaargemaakt. De salade is hier altijd zo op. Het recept is afkomstig uit het boek Spaanse lekkernijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten