De specerijen en het bier in deze soep geven deze klassieke soep net iets extra's.
Ingrediënten :
700 gram ossenstaart
300 gram runderpoulet
1 runderschenkel
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
stukje foelie
4 peperkorrels
1/2 winterwortel, geschild en in schijfjes
2 stengels bleekselderij, geschild en in stukjes
1 eetlepel olie
1 blikje tomatenpuree
1 flesje donkerbruin bier
1 dunne prei, in fijne ringen
zout en peper
Bereiding:
Leg de schenkel, ossenstaart en poelet met de kruidnagels, laurier, tijm, foelie, peperkorrels een schepje zout, de wortel en bleekselderij in een grote kom en giet er 2 liter koud water op. Breng op middelhoge stand aan de kook.
Schep het schuim van de bouillon af en leg het deksel op de pan. Laat het op lage stand circa 3 uur trekken. De ossenstaart moet uiteindelijk lekker mals zijn.
Zeef de bouillon boven een andere pan en houd het vlees apart. Haal het vlees van de botten, snijd het fijn en gooi de botten weg.
Verhit de olie in dezelfde pan en fruit hierin de tomatenpuree. Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de bouillon erdoor en laat alles een paar minuten koken.
Breng de bouillon eventueel op smaak met zout en peper en voeg de prei en het vlees toe. Laat het nog circa 3 minuten zachtjes koken tot de prei beetgaar is en serveer hem in voorverwarmde soepkommen.
Deze soep gaat heel goed samen met een kaasbuffet, de soep combineert namelijk uitstekend met pittige Franse kazen. Maar door zijn klasse is hij ook zeer geschikt voor de kerst. Vind je de ingrediënten te duur uitvallen pak dan 2 runderschenkels en de helft ossenstaart.
Het recept is voor 6 personen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten