zondag 13 september 2015

Runderstoofpotje met tomaten en doperwten

Een heerlijk Italiaans stoofpotje voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels gehakte verse tijm
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 kg runderlappen in grote stukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 450 gram sugocasa uit pot
  • 2,5 dl runderbouillon
  • 2,5 dl rode wijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 275 gram ontdooide diepvrieserwtjes
  • 1 theelepel suiker
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • verse tijm ter garnering

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de bloem in een kom en voeg zout, peper en de tijm toe.
Wentel het vlees erdoor tot het gelijkmatig bedekt is.

Verhit de olie in een grote ovenvaste braadpan en bak het vlees op matig tot hoog vuur rondom bruin. Haal het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.

Doe de ui in de pan en schraap aanbaksels los van de bodem. Roerbak de ui 3 minuten op laag vuur, tot hij zacht is. Roer de sugocasa, bouillon, wijn, knoflook en tomatenpuree erdoor. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Doe het vlees weer in de pan en schep het goed door de saus.

Dek de pan af en zet hem 1 1/2 uur in de oven.

Roer de doperwten en suiker erdoor en laat het gerecht dan nog 30 minuten stoven, tot het vlees mals is. Breng het op smaak met zout en peper en garneer het met de tijm.




Het is een heerlijk gerecht die uitstekend samengaat met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Beetje voorbereidend werk en de oven doet de rest. Ik heb het al een paar keer klaargemaakt als onderdeel van een warm buffet, je kan het nl ook combineren met rijst of met gebakken krieltjes.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten