Ingrediënten:
- 100 gram boter
- 1 pond wortels in plakjes gesneden
- 1 kilo pompoen in stukjes gesneden
- 1 theelepel tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 liter kippenbouillon
- 4 eetlepels tomatenpuree
- zout en peper
- eventueel stukjes kip.
Bereiding:
Smelt de boter in een grote pan en doe de wortels en pompoenstukjes erbij samen met de tijm en de laurierblaadjes.
Doe de deksel op de pan en bak het geheel langzaam gedurende 10 minuten en schud goed om. Giet de bouillon in de pan, voeg de tomatenpuree toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 30 minuten doorkoken. Hierna verwijder je de laurierblaadjes en pureer je de soep.
Voeg naar smaak nog zout en peper toe en eventueel de stukjes kip. Serveer de soep met fijngehakte peterselie.
Er zijn heel veel versies van pompoensoep, deze is zeker niet moeilijk. Voor kinderen is hij heel zacht van smaak door de toevoeging van de tomatenpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten